Wednesday, 3 April 2013

Berat Sebelah

 

Masa lepak makan dengan kawan2 tadi di area satok , ada member tanya kalau tulis cerita pasal Lahad Datu boleh ke? … kita orang kata boleh je no hal lah, dia kata tak kena tangkap atau kenak delete ke blog kita, dalam kepala saya susah juga nak jawab nie, biar jawab sini je lah ya , pada saya selagi tak menghina kerajaan dan pasukan keselamatan itu semuanya boleh, menghina memfitnah mana – mana Parti Politik terlibat dalam kes di Lahad Datu adalah salah dan boleh di dakwa, namun ada juga blog yang menuduh dan memfitnah Parti Perikatan (pihak pembangkang) yang merupakan dalang dalam kes Lahad Datu tidak diambil tindakkan oleh kerajaan Malaysia, tetapi jika blogger menuduh Parti BN pasti akan dihadapkan ke mahkamah, sewaktu menulis artikel ini saya amat berharap agar saya tidak dikenakan tindakan undang – undang dan blog ini tidak akan di sekat atau kena DELETE, kami hanya menyampaian yang hakikat, bukan nak famous mcm blog2 lain yang tidak pandai duduk atas pagar, alasan mereka takut jatuh mcm humpty dumpty, pada padangan kami SUARA AJAIB , berkata benarlah walaupun ia amat sukar , semoga Allah membebaskan kita ke jalan yang benar di dunia dan Akhirat. harapan kami dengan penulisan sebegini diharapkan blogger lain pun akan muncul dgn imej duduk atas pagar, kita baca posting org kita kaji baru kita cuba ulas dgn kebijaksanaan yang Allah bagikan . sekian yang terasa pedas cepat minum air dan berwuduk.

No comments:

Post a Comment